
Wat maakt een snack gezond?
Deel
Wat maakt een snack gezond?
Een gezonde snack bevat een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. De gemiddelde voedingswaarde van koolhydraten ligt tussen de 45% en 60%, van eiwitten tussen de 10% en 30% en van vetten tussen de 20% en 30%. Het aandeel onverzadigde vetten in deze laatste moet bijzonder hoog zijn.
PANGAVI is gespecialiseerd in dit soort gezonde en toch heerlijke snacks.
Waar moet ik op letten als ik tussen de maaltijden door een gezonde snack wil eten?
Over het algemeen bevat een gezonde snack natuurlijke en onbewerkte ingrediënten, zoals noten. Bovendien is het belangrijk dat een snack energie levert zonder dat er heftige bloedsuikerschommelingen optreden. Ernstige bloedsuikerschommelingen kunnen op korte termijn leiden tot klachten zoals honger, trillen en misselijkheid. Op lange termijn kunnen ze onder andere leiden tot hart- en vaatziekten.
Een gezonde snack moet daarom het verzadigingsgevoel ondersteunen en trek voorkomen. Ook moet de snack vrij zijn van kunstmatige toevoegingen, transvetten en overmatige suikers.
Al deze punten vormen de belangrijkste basis voor PANGAVI bij de ontwikkeling van onze snacks.
Waarom vermijdt PANGAVI geraffineerde suiker en gebruikt het dadels als zoetstof?
We vermijden geraffineerde suiker en gebruiken in plaats daarvan de zoetheid van dadels. Dadels hebben een lagere glycemische index dan geraffineerde suiker, wat helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Dadels bevatten ook natuurlijke voedingsstoffen zoals vezels, mineralen (vooral kalium, magnesium en ijzer) en vitamines (vooral B-vitamines). De uitstekende combinatie van zoetheid en voedingswaarde maakt dadels het ideale ingrediënt voor gezonde snacks.
Waarom zijn de noten in PANGAVI-producten zo gezond?
Een ander belangrijk ingrediënt in onze producten zijn noten.
Noten zijn rijk aan gezonde vetten zoals onverzadigde vetzuren en omega 3-vetzuren. Ze bevatten veel plantaardige eiwitten. Deze eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van spierkracht en een verzadigd gevoel. Noten zijn een belangrijke bron van magnesium, zink, vitamine E en antioxidanten. Ze ondersteunen de gezondheid van hart en hersenen.
Waarom vermijdt PANGAVI havermout en gebruikt in plaats daarvan peulvruchten?
Peulvruchten zijn zeer rijk aan vezels en ondersteunen zo onze spijsvertering. Net als noten leveren peulvruchten veel belangrijke en gezonde eiwitten, een perfecte eiwitbron voor iedereen. Ze zijn rijk aan complexe koolhydraten en zorgen daardoor voor een langzame energieafgifte.
Peulvruchten bevatten belangrijke mineralen zoals ijzer, foliumzuur en kalium.
Veel fabrikanten van gezonde snacks gebruiken havermout in hun producten. Bij Pangavi hebben we besloten om havermout volledig te laten staan en het Ayurvedische dieet te volgen. De Ayurvedische keuken gebruikt veel peulvruchten, en wij hebben deze aanpak overgenomen. We branden en malen onze bonen en linzen zelf, waardoor we een hoge kwaliteit en een zorgvuldige verwerking garanderen.
PANGAVI benut de enorme voordelen van de zoete smaak van dadels, noten en peulvruchten en combineert deze om een onvergetelijke smaakervaring te creëren.
Ons productaanbod omvat een steeds groter wordende selectie aan verschillende smaken.
Probeer onze BeanBites en geniet ervan! Want wij weten dat elke hap telt.